Inloggen

Jenaplanschool de Phoenix

Laatste nieuws

preview

Helaas kon het Carnavalsfeest vandaag niet doorgaan maar als feestelijk alternatief hebben alle kinderen een speciale Phoenixeditie van The Masked Singer te zien gekregen. Wie zijn deze gemaskerde helden?

De kinderen weten het inmiddels maar misschien kunnen de vaders en moeders ook eens een gokje wagen.

Dus kinderen: niets voorzeggen, maar nog een keer samen met pappa en mamma genieten van al deze talentvolle, gemaskerde Phoenixtalenten!

 

  

preview

Wij zijn er klaar voor! De klaslokalen zijn opnieuw ingericht, de anderhalvemeterstippen en de eenrichtingsverkeerpijlen zijn rondom het schoolplein gezet dus we kunnen weer beginnen. We zijn blij dat we maandag alle kinderen weer mogen begroeten! 

 

Team De Phoenix

 

preview

Lieve kinderen en ouders van de Phoenix,

 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar wat doen jullie het goed met elkaar. Wat knap dat we zo met zijn allen de Phoenix draaiende houden. De Phoenix draait lekker doorrrrr.. 

 

Normaal gesproken starten we de week met een weekopening. Wat is dat alweer lang geleden. Maar daarom nu een andere manier van samen zijn en samen een uitdagende activiteit aan gaan. 

 

Bekijk het filmpje, zodat je weet wat precies de opdracht is! 

 

Maak jij ook een geheimschrift waarin je je schoolgenoten iets gezelligs wenst voor de komende tijd? 

 

Heb jij ook een leuk geheimschrift, stuur het op naar juf Christel en die verzamelt alles aan het einde van de week in een geheimzinnig blog! 

 

Een digitale groet, 

 

Team van de Phoenix 

preview

Graag wil ik alle ouders, kinderen en collega's bedanken voor drie topjaren op Jenaplanschool de Phoenix.  

Het afscheidsfeestje was overweldigend. 

Hierbij deel ik een aantal foto's van deze onvergetelijke dag.

 

Fijne vakantie gewenst!

 

Met vriendelijke groet, 

 

John Berendsen 

preview

Vandaag nemen wij afscheid van de volgende 

groep 8 kinderen:

Rik, Patrick, Chelsy, Amra, David, 

Wytske, Martina, Senna, Robin, Seth, 

Noa, Alisha. 

Allereerst zijn ze vanochtend alle groepen langs geweest en daarna laten ze een spetterend optreden zien aan alle kinderen.

Tussendoor een ijsje voor alle kinderen van 'De Lachende ijscoman '. 

Vanavond nog een afscheid samen met de ouders erbij en dan zit jullie basisschoolperiode erop.

Fijne vakantie!

Veel succes op het voort-

gezet onderwijs.

preview

Deze week is er al hard gewerkt op Jenaplanschool de Phoenix.  De peuterspeelzaal is verhuisd naar de locatie aan de 'Burg. van Walsumlaan'. De Knappe Krokodillen zijn verhuisd naar deze ruimte. Daarnaast is de nieuwe groep ook alvast ingericht. 

 

Zo kunnen de kinderen aanstaande donderdag tijdens het doorschuifmoment wennen aan de nieuwe omgeving.  

 

Aanstaande vrijdag halen we alle klassen leeg, omdat in de zomervakantie de vloer in de was wordt gezet. Daarnaast wordt in de gehele school de verlichting vervangen voor Led-verlichting. 

preview

Er komen een aantal warme dagen aan. Wilt u ‘s ochtends uw zoon/dochter alvast insme-


ren met zonnebrandcrême? Wij zor-


gen bij een lange dag ervoor dat uw 


kind voor de middag wordt inge-


smeerd. Zorg daarnaast voor een ex-


tra waterfles! 

preview

Het RIVM heeft in overleg met het Outbreak Management Team (OMT) een aanpassing gedaan in haar richtlijnen voor kinderen tot 6 jaar. Zoals we tot nu toe altijd hebben gedaan, volgen we ook nu het RIVM om zo ons onderwijs op een veilige en verantwoorde manier te kunnen bieden.


Wat betekent dit voor kinderen tot 6 jaar?

Voor kinderen van 0 tot 6 jaar geldt dat zij bij een neusverkoudheid gewoon naar de kinderopvang mogen, behalve:

  • als het kind ook koorts heeft en/of benauwd is en/of hoest;
  • als het kind ook een contact is van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie;
  • als het kind ook een volwassen gezinslid heeft met klachten passend bij COVID-19 (verkoudheidsklachten en koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid) en de testuitslag van het gezinslid is nog niet bekend.


Wat betekent dit voor kinderen vanaf 6 jaar?

Voor kinderen vanaf 6 jaar geldt dat zij thuisblijven:

  • bij verkoudheidsklachten of andere klachten die passen bij COVID-19 (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts (vanaf 38 graden) en/of plotseling verlies van reuk of smaak);
  • als het kind een contact is van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie;
  • als het kind een volwassen gezinslid heeft met klachten passend bij COVID-19 (verkoudheidsklachten en koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid) en de testuitslag van het gezinslid is nog niet bekend.
preview


Tijdens alle feestelijkheden van juf Marie-José is er ook aandacht voor onze 200e leerling.
In mei is Jasmijn Stolwijk gestart als 200e leerling. Helaas was zij vandaag ziek, maar is zij wel met een bezoekje verblijd. Juf Marie-José heeft namelijk als ‘oudste’ van de school de ‘jongste’ een ‘Jenaplanschool
de Phoenix’ rugzak overhandigd. Deze rugzak is vanochtend allereerst overhandigd aan juf Marie-José, vervolgens aan Jasmijn en ten slotte aan Bastiaan Dol, de 201ste leerling. Hij heeft tijdens de feestelijkheden
de rugzak in ontvangst mogen nemen namens alle kinderen. Vervolgens hebben alle kinderen van De
Phoenix een mooie rugzak gekregen. Een mooie herinnering aan het unieke getal 200 op De Phoenix.
Probeer deze rugzak in de zomerperiode zoveel mogelijk te gebruiken en stuur regelmatig een foto door met
de rugzak van De Phoenix.

preview

Vandaag nemen wij officieel afscheid van juf Marie-José Rietjens.

Juf Marie-José is ongeveer 35 jaar werkzaam geweest op Jenaplanschool de Phoenix.  Marie-José heeft in vele groepen gestaan, maar de laatste jaren is zij een vast gezicht geweest in de bovenbouw. 

Wij nemen vandaag afscheid van een fijne juf en Hapsburger. Tussen 14:30-15:00 uur is er gelegenheid om afscheid  te nemen op het schoolplein. (Uiteraard op gepaste afstand)  U bent van harte welkom.

preview

Beste ouders/verzorgers, 

Deze week zijn wij met volledige groepen gestart op De Phoenix.  Dit betekent extra drukte tijdens  het halen en brengen.  Graag willen wij het halen en brengen zo vlot en veilig mogelijk laten verlopen. 

Er is gekozen voor eenrichtingsverkeer tijdens het halen en brengen om de 1,5 meter afstand voor een ieder te kunnen bewaken. Probeer het afscheid nemen kort te houden en vervolgens via de juiste route het pad te laten verlaten.  Op deze wijze kunnen wij samen zorgen voor een goed en overzichtelijk moment.  

Dank voor uw medewerking.  

 

Team Jenaplanschool de Phoenix 

preview

Vandaag zijn (bijna) alle kinderen weer op school. Fijn om iedereen weer te zien! We gaan samen zorgen voor een goede afsluitende periode van dit schooljaar. 

 

Meester John heeft iedereen getrakteerd op verpakte beschuit met muisjes en is verwend met allemaal groepscadeaus. 

 

Vandaag ontvangt u twee keer een belangrijk bericht via Schoudercom. De groepsindeling van aankomend schooljaar wordt verstuurd en er is nieuws over de invulling van de vacature ' directeur Jenaplanschool de Phoenix'.

 

preview

Er komen een aantal warme dagen aan. Wilt u ‘s ochtends uw zoon/dochter alvast insme-

ren met zonnebrandcrême? Wij zor-

gen bij een lange dag ervoor dat uw 

kind voor de middag wordt inge-

smeerd. Zorg daarnaast voor een ex-

tra waterfles! 

preview

Aanstaande woensdag wordt er in besloten kring afscheid genomen van Yael Mijland. De klasgenootjes en de ouders van de Knappe Krokodillen (wie dat uiteraard willen) zullen rond 12 uur een laatste groet brengen bij school aan Yael. Deze ouders hebben een bericht gehad van de stamgroepleiders van de groep. Wilt u een kaartje sturen? U kunt het adres van de rouwkaart overnemen.  Hierbij delen wij de rouwkaart die wij vandaag op school hebben ontvangen. Wij wensen de ouders van Yael veel sterkte en kracht toe. 

preview

Vanochtend zijn wij goed gestart op de Phoenix.  Fijn om te zien hoe iedereen zich aan de afspraken houdt. Kinderen en stamgroepleiders zijn blij elkaar weer te zien! Een lekkere verrassing vanuit de OR maakte de goede start compleet. Dank daarvoor! 

preview
 

Beste ouders en kinderen, 

Vanaf morgen gaan wij weer van start. Neem de bijlagen nog even goed door, zodat wij samen zorgen voor een goede start.  

 

 

preview

Kinderen kunnen ‘s ochtends tussen 8:15-8:30 uur gebracht worden. Gebruik voor auto’s de parkeervakken. Wij gebruiken voor het halen en wegbrengen een eenrichtingsroute. Deze route begint aan de Zalmkolk.

De hoofdingang is bestemd voor de bovenbouwkinderen. Deze kinderen zetten hun fiets in de stalling en verzamelen vervolgens bij de stamgroepleider.

 

Het volgende hek is het middenbouw– en noodopvangplein. De kinderen zetten hun fiets in de fietsenstalling op dit plein en verzamelen bij de stamgroepleider.

 

Ouders gaan vervolgens via de weg om het plein naar het kleuterplein. Op het kleuterplein staan ook fietsenrekken voor de kinderen. De stamgroepleiders staan de kinderen hier op te wachten. De groepen gaan om 8:30 uur naar binnen. De ouders van de peuterspeelzaal kunnen vervolgens tussen 8:30-9:00 uur via het kleuterplein naar de schuifpui lopen van Doomijn om hun kind daar te brengen.

 

Om 14:30 uur staan de kinderen op hetzelfde plein bij de stamgroepleider.  Zodra zij de ouder/verzorger zien, kunnen zij daar naar toe gaan. Let ook bij het ophalen op de eenrichting vanuit de Zalmkolk. 

 

preview

 

Lieve kinderen,

 

Hierbij speciaal voor jullie een videoboodschap. 

Fijne vakantie en tot na de meivakantie weer op school.

 

Met vriendelijke groet, 

 

Team Jenaplanschool de Phoenix 

preview

Groot compliment 

Het is gelukt! Vanavond ontvangt u de nieuwsbrief waarin de opzet van ons onderwijs voor na de meivakantie  wordt beschreven. 

De bevlogenheid en de flexibiliteit waarmee dit is gebeurd is een groot compliment waard! De eerste weken na de meivakantie zal worden gebruikt als opbouw naar volledig open gaan. Binnen welke termijn dit gaat gebeuren, is uiteraard afhankelijk hoe het gaat lopen. Alle keuzes zijn weloverwogen gemaakt en afgestemd met onze MR. 

 

Trots

Vanaf 16 maart hebben wij met ouders en kinderen het onderwijsprogramma volledig moeten veranderen in het onderwijs op afstand. Een groot compliment voor iedereen hoe dit is opgepakt.Trots ben ik op de ouders, kinderen en het team hoe zij samen deze periode invulling hebben gegeven aan het onderwijs. 

 

Juf Monique Verleg 25 jaar in het onderwijs 

Vandaag vieren wij op afstand ook een klein feestje. Juf Monique Verleg zit namelijk 25 jaar in het onderwijs. Een hele prestatie en dit is zeker de moeite waard om samen bij stil te staan. Juf Monique: hopelijk blijf je nog jaren werkzaam in het onderwijs. Je bent een fantastische juf!

 

Vakantiefilmpje team de Phoenix 

Om te laten zien hoeveel enthousiasme er in ons team zit, sluiten wij deze periode af met een filmpje! Geniet ervan en tot na de meivakantie.  

 

Namens het team van Jenaplanschool de Phoenix wens ik u alvast een goede meivakantie toe.

 

Met vriendelijke groet, 

 

John Berendsen 

Directeur Jenaplanschool de Phoenix 

preview

Beste ouders/verzorgers,

Vanavond is bekend gemaakt dat basisscholen na de meivakantie weer open gaan. Een uitspraak die zorgt voor veel vragen, waar op dit moment nog geen antwoorden voor te geven zijn. 

Op de site van het RIVM kunt u alvast verdere informatie lezen. 

 

Wat betekent dit voor Jenaplanschool de Phoenix?

Deze uitspraak van het kabinet zorgt ervoor dat er een plan uitgewerkt moet gaan worden. Scholen gaan dus open, echter gaat niet elk kind elke dag naar school. Maar hoe nu verder?

 

Dit proces begint allereerst op stichtingsniveau. De Phoenix is onderdeel van stichting Catent. Vanaf morgen wordt er op directieniveau verschillende scenario's besproken voor de periode na de meivakantie.

 

Elke school gaat vervolgens met het team en de MR een scenario verder uitwerken in een actieplan. Hierbij staat allereerst de gezondheid van een ieder centraal. Daarnaast gaan wij op de Phoenix zorgen dat de  periode na de meivakantie op een passende manier vanuit onze visie wordt ingevuld. Hiervoor vragen wij tijd en vertrouwen van u als ouder. 

 

Verdere communicatie

Aanstaande vrijdagavond informeren wij u via onze nieuwsbrief hoe de periode na de meivakantie er in grote lijnen uit gaat zien. Uiteraard hebben wij meer tijd nodig voor een goede uitwerking. De MR wordt uiteraard in dit proces zorgvuldig meegenomen, zodat ook de ouders vertegenwoordigd zijn bij het tot stand komen van een goed uitgewerkt plan. 

 

Heeft u vragen hierover? Wacht allereerst vrijdag af, zodat het team van Jenaplanschool de Phoenix de ruimte en tijd krijgt om dit verder uit te werken. 

 

Voor nu wens ik u veel sterkte toe deze periode. 

 

Namens het team van Jenaplanschool de Phoenix,

 

John Berendsen

Directeur Jenaplanschool de Phoenix